Будівництво нової трамвайної колії, яка з’єднає найбільший спальний Сихівський район з центром міста, розпочали у Львові.

Протягом року планують прокласти 5,2 кілометра колії від вулиці Вернадського до Свінціцького. Вартість проекту, який дозволить кардинально змінити забезпечення транспортом району, де проживає понад 130 тисяч мешканців, становить 17 мільйонів євро. Це наймасштабніший транспортний проект на Львівщині за роки незалежності. Спорудження колії розпочали з проспекту Червоної Калини.

«Проект впроваджується завдяки сприянню Європейського Союзу. Спочатку використаємо кошти, отримані за рахунок гранту, а решту профінансує міська рада», — розповів Олег Береза, директор комунального підприємства «Львівавтодор», яке будуватиме колію.

Приступити вчасно до робіт заважали торгівці з приватного ринку «Санта-Барбара», які не погоджувались на перенесення лотків на іншу вулицю. Ще одна проблема — колектор на вулиці Стуса, який перебуває в аварійному стані. З допомогою науковців з Національного університету «Львівська політехніка» знайшли сміливе інженерне рішення, яке значно прискорить роботи.

Разом з тим будівельники не поспішають з терміном прокладення колії, головне — якість, вважає Олег Береза.