Футбол. У швейцарському місті Ньоні на початку наступного тижня засідатиме виконком УЄФА. Обговорюватиметься і затверджуватиметься фінансова концепція «фер-плей». Окрім цієї теми, на зібранні очікується обговорення питання жеребкування відбірного етапу Євро-2012 , яке відбудеться 7 лютого 2010 року у Варшаві. Розглядатиметься також регламент чемпіонату Європи 2012 року.
Наступне засідання виконкому Союзу європейських футбольних асоціацій відбуватиметься 10—11 грудня на португальському острові Мадейра. Саме там відбудуться основні слухання з теми Євро-2012 і буде ухвалено остаточне рішення щодо українських міст, які прийматимуть континентальний футбольний чемпіонат.
Напис під забороною
Випускати сувеніри з написом «Євро-2012» суворо заборонено, принаймні до літа наступного року. Про це заявив член державної комісії з питань інтелектуальної власності Сергій Стороженко. Емблема є інтелектуальною власністю Союзу європейських футбольних асоціацій, пояснює він, і УЄФА суворо відстежує її використання. Виняток складає лише згадка назви чемпіонату в пресі. «Тому, якщо зараз ми випустимо значок або журнал відкриємо «Євро-2012», негайно УЄФА скаже: або закрийте або починайте перемовини щодо частки власності. Оскільки УЄФА — це не лише спортивна, а й комерційна організація», — пояснив Сергій Михайлович. Усі договори на право використання прапора, герба, логіна та іншої символіки УЄФА, заявив він, можна буде підписувати за два роки до початку футбольного турніру — з червня 2010 року.