НКРЗ має намір опитати операторів мобільного зв`язку. Як повідомляє УНІАН, Національна комісія з питань регулювання зв’язку просить надати інформацію про наявність встановлених тарифних планів на послуги рухомого (мобільною) зв’язку із застосуванням тарифу 0,00 гривні за тарифну одиницю послуги (годинну або кількісну) і зразки рекламної продукції цих послуг, що використовуються з 1 вересня 2009 року.
Як повідомляв «Голос України», згідно з рішенням НКРЗ №1579 від 9 липня 2009 року «Про дотримання вимог законодавства України у сфері телекомунікацій», операторам заборонено встановлювати тарифи на послуги мобільного зв’язку в розмірі 0,00 гривні за тарифну одиницю послуги (годинну або кількісну) без урахування собівартості цих послуг і отримання прибутку, оскільки такі дії є порушенням вимог законодавства у сфері телекомунікацій.
Цим рішенням комісія також зобов’язала операторів телекомунікацій надавати споживачам вичерпну інформацію про кінцеву вартість послуг і в строк до 1 вересня 2009 року привести свою діяльність у відповідність із законодавством.