Співробітники Київської регіональної митниці разом із представниками СБУ виявили 75 тонн простроченої яловичини. Як передає «1+1», це сталося під час митного огляду вантажу — м’яса великої рогатої худоби, що надійшло з Південної Америки на адресу столичного приватного підприємства.
Дані про продукт виявилися зміненими: зверху на етикетки виробника із указівкою кінцевого терміну придатності було наклеєно нові, в яких цей термін продовжувався ще на рік. Складено три протоколи про порушення митних правил. Прострочене м’ясо вилучено. Розглядається питання про порушення кримінальної справи згідно з ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України, повідомили в Держмитслужбі.
Раніше в Києво-Святошинському районі Київської області співробітники СБУ разом із представниками ветеринарної медицини, міліції та санепідемслужби викрили підпільний м’ясокомбінат. На складах, що належали 45-річному приватному підприємцеві, виявлено понад 12 тонн курячих, індичих субпродуктів і свинини. Весь товар був без відповідних ветдовідок і сертифікатів якості.