На виконання розпорядження свого міністра «Про здійснення заходів із ліквідації несанкціонованої торгівлі баштанними культурами», севастопольські стражі порядку протягом півмісяця перевіряють законність роботи торговців. 
До складу мобільних груп входять співробітники ветеринарної міліції, дільничні інспектори, працівники ОДАІ. Вони перевіряють реалізаторів баштанних культур на ринках, прилеглих територіях і в окремих торговельних точках.
На сімдесяти досліджених об’єктах за порушення ветеринарно-санітарних вимог, правил торгівлі на ринках, а також реалізацію товару «з рук» у невстановлених місцях до адміністративної відповідальності довелося притягти майже півсотні громадян. Порушники повинні сплатити штрафів на суму майже тринадцять з половиною тисяч гривень. У звиклих нехтувати вимогами закону торговців міліціонери вилучили десять тонн кавунів.
Фактів харчового отруєння севастопольців і гостей міста через споживання кавунів або динь зафіксовано не було, але покупцеві варто бути пильними. Вуличні торговці, як правило, не мають документів на свій товар і не можуть підтвердити його безпеку. Крім того, нелегальні реалізатори нехтують елементарними вимогами гігієни.
 
Севастополь.