Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, враховуючи попит на кваліфікованих робітників  та рекомендації дорадчого комітету, до якого входять представники найбільших підприємств—роботодавців області, збільшив перелік професій для навчання безробітних.
Центр отримав ліцензії на сім нових робітничих професій: слюсар з ремонту автомобілів, рихтувальник кузовів, фрезерувальник, водій автотранспортних засобів категорії Д, електрозварник ручного зварювання, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії Е, верстатник широкого профілю. А загалом у навчальному закладі служби зайнятості безробітні можуть опанувати (за замовленнями працедавців) одну із сорока робітничих професій. Тут уперше в області почали готувати робітників з виготовлення металопластикових виробів, склалася ціла школа підготовки ковалів, а випускники, які навчалися професії робітника фермерського господарства, нарозхват у керівників сільськогосподарських підприємств. Це саме можна сказати і про верстатників деревообробних верстатів, закрійників та кравчинь.
У центрі немає канікул, головне тут — замовлення роботодавців на кваліфіковані кадри. За їхніми побажаннями вносяться зміни до навчальних програм, щоб урахувати технологічні особливості того чи іншого виробництва. Та й кваліфікаційні іспити проходять за їх участю.
— А ще ми враховуємо те, що навчаємо дорослих людей, які мають сім’ї і яким часто важко надовго відірватися від дому. Тож розвиваємо мережу своїх навчальних відділень, працюємо з підприємствами та навчальними закладами, які здатні забезпечити сучасний навчальний процес, — каже директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук. — Саме під час кризи потрібно турбуватися про підвищення кваліфікації та навчання нових технологій. Без кваліфікованих робочих рук ще не обійшлася жодна держава, жоден підприємець, який прагне розвивати виробництво. Цього року в Рівненському навчальному центрі державної служби зайнятості вже підготували 3202 кваліфікованих робітників.
Рівне. 
На знімку: під час навчання майбутніх слюсарів-ремонтників. 
Фото Ольги ТОКОВОЇ.