У День пам’яті воїнів, які загинули під час оборони Севастополя у роки Кримської війни (1853—1856 р.р.), деякі місцеві політики і ті, що їм симпатизують, перевершили найсміливіші фантазії політтехнологів. Не особливо звертаючи увагу на жалобний характер заходів — панахиду по убієнним, мітинги пам’яті, обряди перепоховання, виявлених пошуковцями останків полеглих воїнів, —група «політично активних» громадян з гаслами і прапорами «Русского блока» і «Русской общины» намагалася зірвати з флагштока Державний прапор України.
Потім, за повідомленням прес-служби Севастопольської міськдержадміністрації, кілька десятків людей, що згрупувалися під партійною символікою, викрикували гасла, сипали образами, намагаючись зірвати мітинг пам’яті. Спробував урезонити занадто політично стурбованих співгромадян голова СМДА Сергій Куніцин: «Опам’ятайтеся, майте совість! Це ж цвинтар, тут сьогодні поховають солдатів».
Більшість «активістів» виявилися заїжджими — з Сімферополя прибули три автобуси з кремезними молодиками, а севастопольських прихильників «Русского блока» було всього три десятки осіб. В «арсеналі» мітингувальників були не тільки прапори і плакати, а й мегафони. З їхньою допомогою провокатори намагалися перекричати виступаючих на мітингу, у тому числі, і командувача ВМС України адмірала Ігоря Тенюха.
Учасник бойових дій в Афганістані Сергій Куніцин заявив: «Як солдат, учасник бойових дій скажу одне — на братських могилах, там, де храм стоїть, де цвинтар, на якому поховані сотні людей різних національностей, не можна влаштовувати мітинги. Не важливо, за яку ідею. Це неетично й аморально».
 
Севастополь.