Голова парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко братиме участь у президентській кампанії. Про це він заявив на вчорашній прес-конференції. «Окрема «подяка» ПР і БЮТ за те, що вони одразу в п’ять разів збільшили внесок на посаду глави держави.

 

Нині — це 2,5 мільйона гривень, — зазначив він. — У мене немає таких грошей, я не крав та не звертався по допомогу до олігархів. Хочу на посту глави держави проводити власну політику і захищати інтереси усього суспільства, а не лише інтереси кількох сімей. Не хочу, щоб вся країна жила за їхніми правилами, за якими я і такі, як я — непрохідні». «Насправді, за їхніми правилами, увесь наш народ — непрохідний. Йому дають хабарі-обіцянки під час виборів, щоб потім — обкрадати і вимагати хабарі на кожному кроці, — вважає парламентарій. — Якщо хочемо жити в європейській державі, то нам треба змінити, зламати їхні правила. Народ має стати у своїй країні прохідним. І не політики купуватимуть народ на виборах, а народ найматиме собі керівників, робитиме прохідними тих, кого вважає кращим, достойним і ефективним».

Анатолій Гриценко розповів, що не братиме гроші в борг, бо їх треба віддавати. З президентської зарплати це зробити неможливо. А красти не буде. Тому відкрив спеціальний рахунок, на який просить всіх людей, які хочусь, щоб у країні відбулися серйозні позитивні зміни, перерахувати посильну суму. «Я переконаний, що ми разом зберемо ці гроші», — зазначив парламентарій.