Україна вдячна Великій Британії за послідовну підтримку територіальної цілісності та суверенітету нашої держави. Про це заявила заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд під час зустрічі з парламентською делегацією британської групи Міжпарламентського Союзу.

Візит британської делегації, наголосила О. Сироїд, нині є особливо важливим, бо Україна потребує підтримки усього світу.

Заступник Голови Верховної Ради від імені українського парламенту висловила вдячність Великій Британії за підтримку України на міжнародній арені, і, особливо, у міжнародних парламентських інституціях, за послідовну підтримку санкцій щодо Російської Федерації.

О. Сироїд також подякувала за надання Україні британської гуманітарної та технічної допомоги, за лікування наших військових, а також за готовність узяти участь у наданні Україні міжнародної фінансової допомоги, що необхідно для стабілізації вітчизняної економіки.

Сторони обговорили питання євроінтеграції нашої держави. О. Сироїд поінформувала, що всі гілки влади в Україні працюють над втіленням євроінтеграційних планів, повідомивши у цьому контексті про ухвалення парламентом законів, спрямованих на подолання корупції та забезпечення справедливого судочинства, а також про початок конституційної реформи.

Також ішлося про законодавче забезпечення проведення децентралізації та місцевих виборів.

Сторони наголосили на важливості обміну досвідом з розвитку парламентаризму. Зокрема, О. Сироїд висловила зацікавленість досвідом парламенту Великої Британії в інституційному розвитку вищого законодавчого органу, поглибленні парламентського контролю за діяльністю уряду.

Своєю чергою члени делегації висловили готовність до обміну відповідним досвідом парламентської роботи з Верховною Радою.

Прес-служба Верховної Ради України.