Президент Петро Порошенко доручив Міністерству оборони створити «гарячу лінію» для солдатських матерів та дружин. Про це глава держави повідомив під час зустрічі з жінками-народними депутатами, членами міжфракційного об’єднання «Рівні можливості».
П. Порошенко наголосив на важливості ролі жінок, особливо жінок-політиків, у реалізації мирного плану, виконанні миротворчої місії та підтримці ініціатив щодо врегулювання ситуації. «Саме жінки найбільше зацікавлені у встановленні миру та налаштовані на його реалізацію», — сказав він.
Розповідаючи парламентаріям про свою зустріч з матерями та дружинами військових, які задіяні в антитерористичній операції на Сході України, Президент сказав, що «захоплюється їх мужністю, патріотизмом та тим, як вони мужньо тримаються в той час, коли їхні чоловіки виконують непрості бойові завдання».
«Серце рветься від кожної звістки про загибель солдатів, сприймаю це як особисту трагедію. Як Верховний Головнокомандувач, докладатиму всіх зусиль для того, щоб захистити солдат», — наводить слова Президента його прес-служба.
Також П. Порошенко відзначив подвиг українського пілота Надії Савченко, яку захопили бойовики та вивезли до Росії, де вона, навіть перебуваючи в тюрмі, «дає достойний приклад багатьом чоловікам, як гідно вона тримається, перебуваючи у полоні». «Вона стала символом України для всіх нас та для всього світу», — наголосив Президент, додавши, що робить все можливе для звільнення Надії.
Глава держави наголосив на необхідності створення «гарячої лінії» для солдатських матерів, дружин та повідомив, що дасть відповідне доручення Міністерству оборони.
Петро Порошенко висловився за збільшення присутності жінок у владі. «Євроінтеграція диктує необхідність більшої присутності жінок у всіх гілках влади», — наголосив він та назвав негативним чинником те, що в нинішньому уряді є лише одна жінка-міністр, а також те, що в парламенті тільки 10 відсотків жінок.
«Важливо проаналізувати, законодавчо врегулювати і забезпечити підвищення ролі жінки не лише в суспільстві, а й в управлінні державою», — підкреслив він.
Крім того, Президент поставив завдання міністру закордонних справ Павлу Клімкіну збільшити кількість жінок, які очолять українські дипломатичні установи та представлятимуть Україну в країнах Євросоюзу. На його переконання, «потенціал, освітній і професійний рівень українських жінок є надзвичайно високим, і це варто враховувати владі у реалізації кадрової політики».