Заступник міністра внутрішніх справ України, начальник Головного управління МВС в Автономній Республіці Крим Геннадій Москаль звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням втрутитися в ситуацію в Сімферополі. Йдеться про безкарність місцевого «мажора», що скоїв низку злочинів. Про це журналістів повідомив відділ зв’язків із громадськістю кримської міліції.
Геннадій Москаль просить працівників Генеральної прокуратури ретельно вивчити й розслідувати кримінальні справи й відмовні матеріали щодо Віталія Файнгольда і прийняти законне рішення. У листі начальника кримської міліції наводяться приклади «кримінальних пригод» сина сімферопольського депутата й мільйонера Йосипа Файнгольда. 13 червня 2002 року Віталій «із групою молодих людей скоїв хуліганські дії» у клубі «Два капітани». Тоді було порушено кримінальну справу й Файнгольду загрожувало позбавлення волі на термін від 3 до 7 років. Пізніше ця справа була об’єднана з іншою (про ДТП, в якій загинула мотоциклістка Ганна Мішуткіна) і передана до Прокуратури АРК. «Однак до суду було передано кримінальну справу тільки за фактом ДТП» — повідомили у відділі.
Крім того, 24 лютого 2005 року Віталій Файнгольд «з хуліганських спонукань» побив працівника прокуратури, а 4 листопада 2007 року в ресторані «Князівська втіха» — співробітника спецпідрозділу «Беркут». В обох випадках у порушенні кримінальних справ «було незаконно відмовлено». Крім того, 21 травня 2005 року громадянка І. написала заяву до органів внутрішніх справ про те, що в готелі «Салгір» її зґвалтував Віталій Файнгольд. У порушенні кримінальної справи знову було відмовлено.
Кримчани пам’ятають резонансну ДТП, що сталася в ніч із 15 на 16 вересня 2008 року в Сімферополі, у районі залізничного вокзалу. Через зіткнення з автомобілем «Бентлі», яким керував Віталій Файнгольд, загинула дівчина-мотоциклістка. За деякими даними, «Бентлі» виїхав на зустрічну смугу, через що й сталася аварія. У Залізничному районному суді Сімферополя відбулося два судові засідання по кримінальній справі, однак вирок ще не винесено.