Одна зі шкіл села Тинне Сарненського району перебуває в аварійному стані. Діти навчаються практично в тих самих умовах, що і сто років тому. Школа розміщена у приміщенні колишнього панського маєтку 1900 року. Вона затісна — педагогам доводиться організовувати навчання у три зміни.
Ось чому у цьому поліському селі поряд із старою школою сарненські будівельники зводять нову, триповерхову. ЇЇ розраховано на 1100 учнівських місць. Будують з перспективою, адже у Тинному щороку народжується 110—120 немовлят, тож практично кожного навчального року набирають по п’ять перших класів.
— На першу чергу нової школи виділено 2,5 мільйона гривень з обласного та 10,5 мільйона гривень з державного бюджетів, — розповідає заступник голови Рівненської ОДА Володимир Новак. — Її обіцяють здати у найближчій перспективі. Нове приміщення трохи розвантажить стару школу.
На Рівненщині цього року введено в дію першу чергу школи у селі Глинне Рокитнівського району, споруджують нові навчальні заклади і у Шпанові Рівненського району. Затверджене фінансування шкільних новобудов у селах Корчин Костопільського і Яцьковичі Березнівського районів.