Футбол. Євро-2011 (U-21). Відбірний раунд. 8 вересня. Група 8. Бельгія — Словенія. 2:0.
Франція — Україна. 2:2. Голи: Модест, 3, Сахо, 27, Чеснаков, 45, 64.
Франція: Пласід, Коршья, М’Бенге, Бесс, Сахо (Бокалі, 84), М’Вілья, Бакар (Нгойї, 63), Сіссоко, Модест, Гуей (Екоко, 73), Сако. Тренер — Ерік Момберт.
Україна: Каніболоцький, Матвєєв, Селін (Федорчук, 79), Ракицький, Коноплянка (Родина, 88), Курилов, Морозюк, Зозуля, Фартушняк, Чеснаков, Пашаєв. Тренер — Павло Яковенко.
Арбітр — Павел Ольшак (Словаччина).
Геньон. Стадіон «Жан Лявіль».
За всіма параметрами цей поєдинок відповідав фінальному. А ще варто зазначити, що наша команда виявила неабиякі бійцівські якості. За це їй честь і хвала. Пропустили швидкий гол, а незабаром і другий. Від такого повороту подій могли опуститися руки. Але українці свято вірили, що неодмінно принаймні вирівняють ситуацію і врятують матч. Так воно, зрештою, і сталося.
У психологічному плані дуже важливим був м’яч, котрий на останній хвилині першого тайму забив Володимир Чеснаков (на знімку) з полтавської «Ворскли». А потім він влучив іще раз. Обидва м’ячі Володя провів після розиграшу стандартів. В обох випадках потужно зі штрафного пробивав Ярослав Ракицький із донецького «Шахтаря». Воротар господарів Джонні Пласід не втримував м’яча в руках і верткий Чеснаков майстерно грав на добивання.
Слід зазначити, що вдома з різних причин залишилися футболісти, котрі могли б посилити гру нашої команди. Мова про Тараса Степаненка, Артема Кравця, Дмитра Льопу, Володимира Лисенка. Та ще й Андрій Ярмоленко в складі національної збірної вирушив до Мінська.
Враховуючи ці обставини і силу французів, Павло Яковенко у стартовому складі виставив переважну більшість гравці, котрі вміють оборонятися і руйнувати атаки суперника. Однак, незважаючи на оті запобіжні дії, наша оборона в дебюті таки припустилася кількох помилок, котрі і обернулися отими пропущеними м’ячами.
Така швидка перевага зіграла злий жарт із французькими футболістами. Вони, схоже, подумали, що перемога їм уже забезпечена. Адже фора у два м’ячі, шалена підтримка трибун, чого ще треба, як то кажуть, для повного щастя? Ліпшої ситуації годі придумати. І господарі таки дозволили собі розслабитися. Натомість наша команда миттєво відчула ці переміни в діях і настрої опонентів і додала у швидкості. За що й була винагороджена. Але про це ми вже згадували.
Свій наступний матч збірна України проведе 9 жовтня. Цього дня на стадіоні імені Валерія Лобановського в Києві вона прийматиме лідера — збірну Бельгії. А французи зіграють на Мальті.
Фото з сайту ФК «Ворскла».