Консультації у сфері міжнародних авіаперевезень нададуть працівникам вінницького міжнародного аеропорту польські фахівці. Домовленості з цього приводу досягнуто під час зустрічі в Польщі голови Вінницької облдержадміністрації Олександра Домбровського з віце-президентом правління Лодзинського аеропорту «Люблінек» Войцехом Ласкиєвичем.
Названі аеропорти мають схожі технічні характеристики, розраховані на однакову кількість перевезення пасажирів, до того ж розташовані в центральних зонах своїх країн. Відповідно, схожі проблеми. Однак поляки їх розв’язують уже протягом десяти останніх років, за цей час у розвиток повітряних воріт Лодзі вкладено 200 мільйонів злотих. Тим часом Вінницький аеропорт лише наприкінці минулого року отримав статус міжнародного і зробив перші кроки в галузі авіаперевезень.
— Без аеропорту наша область не зможе ефективно використовувати свій логістично-транспортний потенціал, — зазначив голова Вінницької облдержадміністрації Олександр Домбровський. — Інвестувати такі великі суми, як це зробили в Лодзі, нам теж не під силу. Зате можемо скористатися досвідом у налагодженні авіаперевезень, який є в поляків. Вдячний керівництву аеропорту «Люблінек» за згоду надати професійні консультації вінничанам. Найближчим часом ми чекаємо в себе делегацію з Лодзі.
За словами керівника Вінниччини, під час зустрічі у Польщі обговорювали також питання відкриття авіарейсів, які проходили б через Вінницю і Лодзь.
 
Вінниця.