Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко висловив переконання, що за допомогою громадського та парламентського контролю реконструкція НСК «Олімпійський» буде успішною та завершиться вчасно.
Саме з цією метою 14 вересня у парламенті має відбутися «круглий стіл» на тему: «Як вчасно завершити реконструкцію НСК «Олімпійський»», повідомляє прес-служба заступника глави парламенту. У ньому візьмуть участь керівництво спеціальної слідчої комісії Верховної Ради та посадові особи, що відповідають за підготовку до Євро-2012.
Метою обговорення є пошук відповідей на непрості питання, що постали у процесі реконструкції, зокрема, коли буде підготовано остаточний план реконструкції НСК «Олімпійський»; чому чиновники вирішили ліквідувати легкоатлетичні доріжки на реконструйованому стадіоні; яка доля державних підприємств на НСК, що опікуються гімнастикою, дзюдо, тенісом, хокеєм і легкою атлетикою, та багато інших.
Принагідно М. Томенко зауважив, що одним із завдань громадського та парламентського контролю за підготовкою об’єктів до футбольного форуму, зокрема, реконструкцією «Олімпійського», є попередження чиновників щодо можливих порушень чинного законодавства. Заступник глави парламенту нагадав, що сьогодні діє норма Закону «Про фізичну культуру і спорт», ініціатором якої він є, згідно з якою не допускається ліквідація та перепрофілювання закладів фізичної культури і спорту, баз олімпійської та параолімпійської підготовки, фізкультурно-оздоровчих і спортивних споруд, лікувально-фізкультурних закладів, крім тих, що перебувають у приватній власності. Особи, винні у порушенні цієї норми, повинні нести як цивільно-правову, так і кримінальну відповідальність.
М. Томенко переконаний, що після засідання «круглого столу» буде визначено механізм реального громадського та парламентського контролю за проведенням реконструкції, дотриманням планів виконання роботи та законністю використання коштів. «Саме це і є справжнім, ефективним контролем, який чиновники чомусь вирішили підмінити переглядом в Інтернеті через веб-камери того, чи є на стадіоні будівельники», — сказав він.