Народний депутат Ярослав Кендзьор упевнений, що ряд районних і крайових партійних організацій Народного руху України на президентських виборах всупереч позиції керівництва партії підтримають кандидатуру чинного Президента Віктора Ющенка. 
Я знаю, що дуже багато районних організацій будуть ухвалювати рішення щодо підтримки на виборах всупереч позиції керівництва Руху — центрального проводу й політради — кандидатури чинного Президента Віктора Ющенка», — заявив Я. Кендзьор на прес-конференції в агентстві «Інтерфакс-Україна» у середу.
При цьому він висловив надію, що основні три крайові організації НРУ — Львівська, Тернопільська й Івано-Франківська — приймуть такі рішення «спільними зусиллями на спільних зборах».
«Тим самим буде продемонстрована послідовна позиція цих організацій, тому що ми, при всіх претензіях до сьогоднішнього Президента, підтримували його дії зі становлення держави», — підкреслив депутат.
У такому разі згідно з уставом партії керівництво НРУ буде змушене виключити ці організації і їхніх членів з лав партії. «Але це не буде трагедією, тому що Народний рух України, яким він сьогодні є за керівництва Бориса Тарасюка, Україні не потрібен», — заявив він. Я. Кендзьор також висловив упевненість, що лідер НРУ Б. Тарасюк, який братиме участь у президентських виборах, у кінцевому підсумку, зніме свою кандидатуру на користь Юлії Тимошенко.