Футбол. Сьогодні національна збірна України в Мінську проведе дуже важливий для себе в нинішньому відбірному циклі до ЧС-2010 поєдинок проти збірної Білорусі. 
А нині турнірна таблиця в шостій європейській групі має такий вигляд.
Як бачите, наша команда поки що поступається хорватам трьома очками. Але маємо в запасі матч. Утім, наші думки сьогодні виключно про зустріч із Білоруссю. Так, вона поступилася у двох останніх поєдинках і обидва рази програвала Хорватії. Але варто згадати, що в Загребі наші нинішні опоненти чинили шалений опір. І мали шанс не тільки не програти, а й здобути три очки. Ну, а для нас ці невдачі білорусів особливо неприємні. Мало того, що вони віддали нашому головному конкурентові шість очок, так тепер підопічні Бернда Штанге, можете не сумніватися, зі шкіри пнутимуться, щоб обіграти українців. І тим самим реабілітувати себе перед уболівальниками.
Між іншим, гер Штанге виступив ще й у ролі провидця. Зокрема, заявив, що його команда неодмінно обіграє Україну. І головне — він знає, як це зробити. «Ми були в сантиметрах від успіху, граючи в столиці Хорватії. Шкода, що нам не вдалося взяти бодай очко. Тепер ми побачили, що наша скромна команда може грати в атакуючий футбол з усіма. І якщо ми діятимемо з українцями так само, як у Загребі, то зможемо їх перемогти».
Друге підсумкове місце в нашій групі німецький тренер віддав хорватам. Котрі, на його думку, в плей-оф розіграють ще одну путівку до ПАР в матчі проти збірної... Німеччини (?). Отакої. Відбірний цикл ще не закінчився, а Штанге вже назвав переможців і в інших групах. З нашою ми, начебто, «розібралися». Але він переконаний, що в четвертій переможе Росія (йде поки що другою), а його співвітчизники німці, котрі тепер очолюють групу, в підсумку будуть другими.
Звичайно, говорити може кожен і що завгодно. Але, коли це робить така знаменита в футболі особа, як гер Штанге, то це, якщо чесно, викликає певну тривогу. З цим фахівцем я знайомий багато років і не раз переконувався у його здібностях прогнозиста. Щоправда, передбачення стосувалися не тих команд, які він тренував. Тому залишається сподіватися, що цього разу німець не вгадає.
Тим часом у збірній Білорусі в порівнянні з поєдинком проти Хорватії (до нього готувалися 20 футболістів) сталися певні зміни. До команди приєдналися півоборонець Олександр Глєб із німецького «Штутгарта» і нападник італійського «Барі» Віталій Кутузов, який відбув дискваліфікацію. Водночас вибув Дмитро Верховцев з «Нафтана», який пропускатиме гру проти України через повторне попередження.
А от у збірній України, на щастя, всі на місці і здорові. Та невеличкі кадрові зміни все-таки сталися. Втім, вони приємні. Команда може розраховувати на досвідченого дніпропетровця Сергія Назаренка. Він відбував покарання через перебір жовтих карток.
Наступного дня після суботньої гри проти Андорри Олексій Михайличенко дав перепочити тим футболістам, які вийшли в стартовому складі. Решта провела повноцінне тренування. У понеділок українська команда працювала в такому режимі: зранку — теоретичні заняття, після обіду — практичні. А вчора до обіду «синьо-жовті» вилетіли з Борисполя до Мінська.
У столиці Білорусі збірна України розмістилася в готелі «Краун Плаза». Там же о 17.00 відбуласяся прес-конференція за участю Олексія Михайличенка, а за годину наші хлопці провели тренування на полі стадіону «Динамо». Ну, а сьогодні о 20.00 (за київським часом) розпочнеться отой надважливий для нас матч.
До речі, обслуговувати його доручено бригаді суддів з Угорщини на чолі з арбітром Віктором Кашаї. Йому допомагатимуть лайнсмени Габор Ерош і Тібор Вамош, четвертий арбітр — Шандор Сабо. Функції делегата виконуватиме Арно Саргсян (Вірменія), а суддівським спостерігачем призначений Зоран Петрович (Сербія). Цікава деталь: 2006 року пан Кашаї судив відбірний матч молодіжного чемпіонату Європи Хорватія —Україна. Наша збірна, котру тоді очолював Михайличенко, перемогла — 2:1...
І наостанок, сьогодні в нашій групі відбудуться ще два матчі: Англія — Хорватія, Андорра — Казахстан.