Народний рух України братиме участь у виборах Президента як суб’єкт політичного процесу. Кандидатом буде його голова. Таке рішення ухвалив центральний провід НРУ. Про це розповів під час прес-конференції голова Комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції, голова НРУ Борис Тарасюк.
«Народний рух — самодостатня політична партія, яка відчуває в собі сили і бажання запропонувати і реалізувати на користь народу і країни концепцію побудови демократичної, процвітаючої європейської країни», — сказав він. Водночас, за його словами, НРУ закликає всі демократичні сили патріотичного і національно-демократичного напряму об’єднатися навколо єдиного кандидата від демократичних сил на посаду глави держави.
Окрім того, Борис Тарасюк зазначив, що Народний рух був і залишається об’єктом нападів і розколів з боку влади. Прикро, але доводиться констатувати, що це продовжується і при нинішній владі. Саме секретаріат Президента став центром нового розколу.
На його думку, підтвердженням цього є те, що голова НРУ не запрошений на урочистості в палаці «Україна» з нагоди 20-річчя Народного руху, які відбудуться на виконання відповідного указу глави держави і підготовлені оргкомітетом з відзначення цієї дати. Про це свідчить також мовчання з боку секретаріату Президента щодо направлених до нього пропозицій політради НРУ про нагородження 200 найактивніших рухівців. «На жаль, реакції з боку глави держави немає. Сподіватимемося, що цього тижня вистачить для того, щоб він відгукнувся на наші пропозиції», — сказав лідер НРУ.
Борис Тарасюк висловив впевненість, що, попри роботу владних структур проти Народного руху, політична партія все одно залишиться тією силою, яка й далі стоятиме на варті національних інтересів держави. Рухівці сповнені бажання, оптимізму і готовності брати активну участь в усіх політичних процесах країни.