Регулярне використання мобільних телефонів серйозно загрожує здоров’ю. 
Відповідно до доповіді Radіatіon Research Trust (Велика Британія) і EMR Polіcy Іnstіtute (США), випромінювання від мобільних телефонів може спровокувати розвиток пухлини головного мозку, до того ж діти мають більше шансів занедужати, ніж дорослі.
Дослідження дії стільникових телефонів на здоров’я почалося 1999 року. На думку вчених, медичне співтовариство недооцінює небезпеку, якій піддають своє здоров’я користувачі засобів супутникового зв’язку. Діти, підлітки і молодь — найуразливіші, оскільки їхній організм перебуває у стадії розвитку й ці вікові групи частіше користуються мобільним телефоном.
Через випромінювання, що виходить від мобільника, абонент може отримати не тільки рак мозку, а й злоякісні новоутворення в очах, пухлини слинної залози, рак яєчка, неходжкинську лімфому і навіть лейкемію.
Тим часом стільникові телефони продовжують завойовувати світові ринки. У 2008 році у світі було продано 131 мільйон тільки смартфонів, а 2013-го, за прогнозами, обсяг річних продажів перевищить 300 мільйонів. Нині майже кожна друга людина на планеті користується мобільним телефоном щодня. Багато хто не розлучається з «трубкою» ні на мить: удень носять пристрій на собі — в кишенях одягу, а на ніч кладуть у головах.
Небезпечну звичку перебороти непросто. У сусідній Росії нещодавно стартувала масова акція День без мобільного. Її учасники — жителі найбільших міст країни — на 9 годин відключали свої стільникові телефони, повідомляє електронне видання zabolel. net.