Урочисте відкриття Всеукраїнського олімпійського уроку традиційно приймала центральна площа країни — Майдан Незалежності. Відчути себе не лише глядачем спортивного дійства, а й повноправним учасником світу спорту міг кожен бажаючий. Організатори акції —Національний олімпійський комітет, Міністерство освіти і науки, Міністерство у справах сім’ї, молоді і спорту, Київська міська державна адміністрація та федерації з видів спорту.

 

Завдяки проведенню уроку вдасться залучити якомога більше хлопчаків і дівчаток до занять фізичною культурою та спортом і здорового способу життя. Розділити свято на головну площу країни прийшли видатні спортсмени — Наталія Добринська, Ірина Мерлені, Василь Федоришин, Денис Силантьєв, Іван Богдан, Григорій Крісс, Валентина Цербе, Олена Садовнича, Олена Ляшенко, Георгій Зантарая, Марина Прищепа, Руслан Пономарьов та багато інших.

Протягом двох годин на двох десятках універсальних спортивних майданчиків за участю олімпійських чемпіонів та призерів і вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл пройшли майстер-класи, показові тренування та змагання. Передували цьому олімпійські конкурси та вікторини.

На знімках: верхи Хрещатиком; почесно зіграти партію в настільний теніс із самим Сергієм Бубкою.

Фото автора.