Фехтування (шпага). Київ. СК НУФВСУ. Кубок світу серед юніорок. Українка Ксенія Пантелєєва виборола бронзову медаль. Першою була Розелла Фьямінго (Італія), другою — Валентина Лушина (Росія).
Президент Європейської конфедерації фехтування (ЄКФ) Франтішек Янда вважає, що етап Кубка світу серед юніорів «Золоті Ворота» у Києві щороку покращується.
«На «Золоті ворота», тільки-но вони стали етапом Кубку світу серед юніорів, я приїжджаю регулярно. Це мої четверті змагання в столиці України. І з кожним роком вони стають дедалі кращими і більш представницькими —за організацією, проведенням і, звичайно, за складом учасниць і кількістю країн, котрі приїжджають», —зазначив пан Янда.
За його словами, київський турнір обов’язково залишиться у міжнародному календарі Кубка світу.
«Нинішній турнір за своїм рівнем, а я бував на всіх етапах як дорослого, так і юніорського Кубку світу, входить до трійки найкращих. Україна по праву може пишатися цим! Сьогодні фехтувальних змагань на планеті проводиться чимало. І це втомлює спортсменів. Є серед них і такі, що не відповідають сучасним умовам. Керівництво Міжнародної федерації фехтування планує значне скорочення етапів Кубку світу. Проте це не стосується «Золотих воріт». Київський турнір обов’язково залишиться у міжнародному календарі. Адже він є чудовим прикладом того, як треба організовувати і проводити фехтувальні змагання. Дякую всім, хто гарно попрацював над створенням цього свята!», —цитує Франтішека Янду офіційний сайт турніру.