Директор турніру Євро-2012 Мартін Каллен високо оцінив прогрес, який Україна здійснила у підготовці до Євро-2012 протягом останніх місяців. Про це він заявив під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром України Іваном Васюником, директором місцевого оргкомітету Євро-2012 в Україні Маркіяном Лубківським та директором Координаційного бюро з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу Іллею Шевляком.
Пан Каллен повідомив, що УЄФА задовольнили готелі Маріуполя та Святогорська, оскільки «ці міста розташовані в радіусі 2 годин їзди автобусом до Донецька». Також європейські футбольні функціонери звернули увагу на стан українських атовшляхів, передає «Інформаційний центр «Україна-2012». «Ми приємно здивовані українськими дорогами, вони не такі погані, як про них кажуть», — зауважив Мартін Каллен.
— Це свідчить про те, що сформувалися певні стереотипи щодо ситуації в Україні. Часто ці стереотипи мають історичне походження, інколи формуються іззовні або навіть усередині України. Ми повинні працювати над тим, щоб такі стереотипи змінювати, — у відповідь наголосив український віце-прем’єр.
Іван Васюник запевнив представників УЄФА, що уряд тримає руку на пульсі кожного проекту з будівництва готелів до Євро-2012. Кабінет Міністрів підготував пакет пропозицій щодо державної фінансової підтримки будівництва готелів. Ці пропозиції будуть розглянуті на найближчих засіданнях Уряду.
Концепцію узгоджено
Керівництво компанії TUІ Travel PLс і директор департаменту організації заходів УЄФА Лукас Агерман разом із представниками приймаючих міст обговорили ситуацію із розміщенням станом на сьогодні, до списку включено додаткову кількість номерів, повідомляє сайт Львівської міської ради.
— Йдеться не про звичайний список готелів. Ми обговорили з представниками TUІ travel та УЄФА концепцію розміщення — аналітичний документ, що враховує усі об’єкти розміщення на шляху вболівальників від кордону з ЄС до Львова, в межах міста, в Луцьку та Івано-Франківську, де розташовані резервні аеропорти, а також на шляху від Львова до Києва, загалом понад 750 об’єктів, — сказав директор департаменту Євро-2012 Львівської міської ради Олег Засадний. — Стосовно вимог до розміщення, УЄФА взяло до уваги всі готельні номери, щодо яких були надані гарантії у листі міського голови до пана Платіні. А це означає профіцит у всіх категоріях номерів — на 41 номер більше за вимоги щодо п’ятизіркових готелів, 590 номерів профіциту серед чотиризіркових та 210 — серед тризіркових.