Про це Леся Гонгадзе сказала в інтерв’ю радіостанції «Свобода». «Я не стану вчергове заручницею політиків», — сказала вона. І додала: вони знову, щоб добратися до влади, використовують ім’я Георгія. Щоб засвітитися, щоб в голови людей вкласти своє ім’я. Люди вже не розуміють, що їм нав’язують. «Я не втручаюсь в їхні передвиборні забавки», — додала вона, повідомила «Українська правда».
Водночас Леся Гонгадзе через Уповноважену з прав людини Верховної Ради Ніну Карпачову передала чотири запитання генералу Олексію Пукачу, якого звинувачують в убивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Вона запитує: «Чому, вбиваючи сина, душив його поясом, а експертиза показала, що кров на поясі не відповідає крові Гії? Чому такий високопоставлений генерал так низько впав, що душив і вбив людину власноруч? Чому, якщо він душив Гію і відрізав йому голову, стопа останків чоловіка, які вважають тілом Георгія, як показала експертиза, не належить моєму синові? Чому пошкодження скелета із моргу — на лівій руці, тоді як Гія був поранений в Абхазії у праву?»
Леся Гонгадзе має медичні документи про поранення сина саме в праву руку. А тому сумнівається, що знайдені рештки належать її сину. Відтак вона увесь галас довкола найденого черепа називає «продовженням дев’ятирічного серіалу жаху».
***
Учора Генеральний прокурор Олександр Медведько в інтерв’ю журналістам сказав про те, що Олексій Пукач співпрацює із слідством. Проте на цей момент замовників вбивства ще не встановлено. «Немає замовників, ще немає. Як прийде час, ми вам скажемо», — пообіцяв Генеральний прокурор, повідомляє УНІАН.
Водночас агентство «Інтерфакс-Україна» повідомило, що вчора Олександр Медведько заявив про те, що Генпрокуратура розраховує на проведення ДНК-експертизи фрагментів черепа, який може належати журналісту Георгію Гонгадзе. «Ми зараз проводимо підготовчу роботу, щоб експертизу виконували фахівці із США, і саме там ми хочемо провести експертизу», — сказав він.