Голова Верховної Ради Володимир Литвин переконаний, що є всі підстави казати про необхідність виведення україно-канадських відносин на якісно новий рівень. Про це він заявив учора під час зустрічі зі спікером Палати громад парламенту Канади Пітером Міллікеном (на знімку). На його переконання, візит спікера Палати громад дасть змогу Україні і Канаді «перейти у питаннях співпраці на нову якість».

На думку В. Литвина, є значний потенціал для подальшого розвитку двостороннього співробітництва в економічній сфері. За його словами, Україна «відкрита для інвестицій», а завдання нашої влади, зокрема парламенту, «полягає в тому, щоб забезпечити стабільність, передбачуваність та ефективно діючі закони». Важливим також, сказав Голова Верховної Ради, є гуманітарний вимір співпраці.
Голова Верховної Ради зазначив, що Україну і Канаду пов’язують давні історичні зв’язки, підкресливши, що в Канаді проживають більш як мільйон канадців українського походження. Він також наголосив, що між нашими державами відбувається активний політичний діалог на всіх рівнях.
П. Міллікен, у свою чергу, зазначив, що в Канаді уважно стежать за розвитком подій в Україні. За його словами, у наших країн є «надзвичайно багато можливостей для активізації співпраці» в усіх сферах, насамперед у торгово-економічній.
Під час зустрічі відбувся обмін думками з широкого кола питань, що становлять взаємний інтерес. Сторони приділили значну увагу подальшому розвиткові парламентської складової двосторонніх відносин, наголосивши на важливості її активізації на всіх рівнях.