Баскетбол. Новим тренером триразового чемпіона України БК «Київ» став Віталій Черній, який раніше очолював дубль клубу.
— Продовжуємо дотримуватися курсу, яким пішли в середині минулого сезону. Прагнемо створити конкурентоздатний колектив із українських виконавців. Вибір припав саме на кандидатуру Чернія насамперед через те, що нині кістяк нашої команди складають вихованці Віталія Миколайовича: Лукашов, Кравцов, Пустозвонов, Липовий, котрі вже довели свій рівень. Віримо, що і їхньому наставнику цілком до снаги керувати першою командою, — заявив генеральний директор БК «Київ» Віталій Хоменко.
Допомагатимуть Віталію Чернію асистенти: Ігор Яценко та В’ячеслав Шаблинський. (В’ячеслав Володимирович також керуватиме дублюючим складом «вовків»). Саме це тренерське тріо вже три тижні готує «Київ» до нового сезону.
До речі, днями до роботи стали гравці, котрі виступали в національній збірній — Олег Салтовець, Денис Лукашов, Максим Пустозвонов і В’ячеслав Кравцов. Також із командою тренується Роман Гуменюк, який повернувся з оренди в рівненському «Пульсарі». Із потенційних новачків нині на перегляді перебуває досвідчений форвард Дмитро Брянцев.
Цей 36-річний нападник колись вважався одним із найкращих гравців України на своїй позиції. Раніше він виступав у київських клубах — ЦСКА, «Денді-Баскет», «Будівельник», маріупольському «Азовмаші», а останній сезон провів у складі рівненського «Пульсара», набираючи в середньому за матч 12,3 очка і роблячи 3,5 підбирання.