Футбол. Учора в Києві в рамках організації чемпіонату Європи з футболу відбулося планова нарада групи експертів УЄФА на чолі з директором Євро-2012 Мартіном Калленом, а також керівниками Місцевих організаційних комітетів в Україні та Польщі — Маркіяном Лубківським та Адамом Олковичем.
Учасники наради обговорили низку важливих адміністративних питань з підготовки та організації турніру — кадрові рішення в Місцевих організаційних комітетах, ситуацію у приймаючих містах, а також стан справ з розміщенням гостей та учасників чемпіонату. Відповідальні за проведення змагань визначили наступні заходи в рамках проекту Євро-2012 на найближчі чотири тижні.
На «Металіст», аеропорт і дороги
Кабінет Міністрів України виділив 173,7 мільйона гривень для підготовки Харківської області до Євро-2012. Про це повідомив заступник голови обласної держадміністрації Сергій Стороженко.
— Після доповіді віце-прем’єра Івана Васюника Кабінет Міністрів України ухвалив рішення відкрити фінансування підготовки Харківської області до Євро-2012 у вересні, — розповів Сергій Михайлович. —Йдеться про кошти для будівництва стадіону «Металіст», злітно-посадочної смуги аеродрому і комунальних доріг у Харкові. У вересні на рахунки казначейства має надійти перший транш, зокрема 100 мільйонів гривень на реконструкцію стадіону, 56,7 мільйона на злітну смугу і 17 мільйонів — на дороги.
За його словами, Кабмін також звільнив від сплати мита всі товари і вироби (всього 10 найменувань), що не випускаються в Україні, які були ввезені й використані для оснащення стадіону «Металіст».
Львів з Донецьком співпрацюють
Львівська міська рада співпрацює з донецькими колегами у питаннях сучасного оснащення спортивної арени до Євро-2012. Як повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, донецькі фахівці, котрі опікувалися втіленням в життя проекту «Донбас-Арени», допоможуть львів’янам, поділившись досвідом застосування інформаційних технологій. «Ми співпрацюємо у галузі програмного забезпечення», — підтвердив пан Садовий.
Ще раніше директор «Донбас-Арени» Олександр Атаманенко повідомив про готовність його команди допомогти колегам по Євро-2012. «До нас уже приїжджали делегації з Польщі, щоб перейняти досвід. У нас зав’язалися дружні стосунки, і тепер партнери з-за кордону звертаються за порадами. Ми не закриті і для співвітчизників: наша будівельна компанія давала консультації для інших українських міст — зверталися Одеса, Львів, були запити з Києва».