Футбол. Сьогодні в Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського о 17.00 розпочнеться відбірний матч ЧС-2010 збірної України з національною командою Андорри. 
Суперник прилетів до нашої столиці вчора в обід. А ввечері представники ЗМІ мали змогу спостерігати за відкритим тренуванням андоррців. Наставник збірної Андорри Давид Родріго не зможе задіяти в матчі проти українців кількох провідних гравців. У червневому матчі проти Англії завершили кар’єру в збірній 39-річні футболісти — воротар Кольдо Альварес і оборонець Ентоні Ліма, яких переповнений «Вемблі» проводжав стоячи овацією.
Через дискваліфікацію не гратиме також головна зірка команди Ідельфонс Ліма, що виступає нині за «Беллінцону». 29-річний гравець нині є кращим бомбардиром в історії збірної Андорри з сімома м’ячами. Така само причина не грати й у 24-річного півоборонця Гаві Андорра.
Отже, до Києва прибули: воротарі — Госеп Гомес («Ейвісса», Іспанія), Ферран Пол («Сантс», Іспанія); оборонці — Горді Ескура («Балагер», Іспанія), Оскар Сонейє, Горді Рубіо, Госеп Айяла (усі — «Санта-Колома»), Емілі Гарсія, Кристіан Мартінес (обоє —«Андорра», Іспанія); півоборонці — Марсіо Вієйра, Марко Валес (обидва — «Монсон», Іспанія), Женіс Гарсія, Маноло Гіменес (обидва — «Санта-Колома»), Марко Пуйоль («Балагер», Іспанія), Сергі Морено («Алькасар», Іспанія); нападники — Даніель Мегіяс, Віктор Морейра (обидва — «Санта-Гулія»), Фернандо Сілва («Бадагос», Іспанія), Жоан Тоскано («Андорра», Іспанія).
Звичайно, Андорра не належить до світових футбольних велетнів, а зовсім навпаки. Показники цього колективу надто скромні. Однак і палиця інколи стріляє, наче рушниця. Ми не збираємося когось залякувати. Але зайвий раз про пильність нагадати варто. Хоч ані Олексій Михайличенко, ані його підопічні жодним чином навіть не натякнули на поблажливе ставлення до команди Андорри. Навпаки, з нашого табору було чути про те, як ретельно там готуються до поєдинку.
У нашій команді в ці дні панувала звичайна робоча атмосфера. Всі здорові і готові вступити в боротьбу. Відомі й ті, хто з свистком і прапорцями обслуговуватимуть зустріч на динамівській арені. Суддівський комітет ФІФА заздалегідь визначив для цього бригаду арбітрів з Латвії, яку очолює Андрій Сіпайло. Допомагатимуть йому Арніс Лемкінс та В’ячеслав Коган, четвертий арбітр — Вадим Директоренко.
Суддівським спостерігачем призначено Володимира Антонова з Молдови, а функції делегата ФІФА виконуватиме Вольф Йоль (Люксембург). Варто зауважити, що збірна України вже перетиналася з Сіпайлом. 2006 року він працював на товариській зустрічі «синьо-жовтих» з командою Азербайджану. Матч, котрий відбувся в Баку, завершився з рахунком 0:0.
На знімку: учора наша збірна ще тренувалася, а сьогодні — в бій.
Фото Павла БАГМУТА (Укрінформ).