П’ятий рік поспіль до Дня фізичної культури та спорту в Україні проходить наймасовіший європейський велопробіг — всеукраїнська велоестафета «Спорт для всіх єднає Україну!». 

 

Павло Колесник, начальник прес-служби Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», розказав «Голосові України», що в напрямку Києва вже кілька днів рухаються колони велосипедистів (на знімку), що стартували в Чернівцях, Севастополі та Луцьку. Кожен, хто проїде маршрут від початку до кінця, у середньому подолає близько 1500 кілометрів.

Протягом естафети початкова колона поповнюватиметься все новими й новими учасниками з різних міст нашої держави. Загалом у заході беруть участь професійні та напівпрофесійні спортсмени, однак на ділянках у межах міст до них може приєднатися кожен охочий, каже Павло Колесник. А на фініші, який відбудеться 12 вересня у столиці, очікують понад 400 чоловік на двоколісному транспорті з різних областей України. Команди встановлять прапор своєї області біля столичної арки Дружби народів у День фізкультури та спорту.

Цікаво, що цьогоріч естафета проходить під гаслом «Кожній дорозі по велосмузі!»: організатори (Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Міністерство сім’ї, молоді та спорту) прагнуть привернути увагу до проблем безпеки велосипедного руху українськими шляхами та створення сприятливих умов для здорового способу життя. З ними солідарні й звичайні велолюбителі усієї країни, котрі вже не перший рік намагаються змусити владу почути та, головне, відреагувати на їхні проблеми. Які перешкоди щодня долають любителі двоколісного транспорту, та де в Україні найкраще кататися на велосипеді, читайте в наступних числах «Голосу України».

Фото прес-служби Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».