Під такою назвою учора відбулося засідання «круглого столу» за участю президента Українського союзу промисловців і підприємців народного депутата Анатолія Кінаха  провідних підприємців, лідерів громадських об’єднань з усіх регіонів України, представників центральних та місцевих органів влади та інших.
Як повідомили «Голосу України» у прес-службі УСПП, учасники заходу обговорили необхідні кроки для подолання кризових явищ в економіці, вплив дій уряду на стан малого та середнього бізнесу, ініціативи, що готуються парламентаріями, та їх наслідки для суб’єктів господарювання. Як заявляють промисловці і підприємці, стан економіки України не дає підстав для оптимістичних прогнозів до кінця року. Адже індекс промислового виробництва за сім місяців становив 69,6 відсотка проти аналогічного періоду минулого року, експорт товарів та послуг знизився на 43,6, а імпорт — на 51,3 відсотка порівняно з першим півріччям минулого року.
Як і раніше, вкрай негативний вплив на економіку справляє непрогнозована валютно-курсова політика. Монетарні інструменти держави використовуються не для стимулювання економічного розвитку, а для покриття дефіциту бюджету.
Показові декларації з боку уряду щодо підтримки низки галузей промисловості залишаються лише формальністю, запевняють промисловці. Реальний сектор економіки практично не відчув підтримки з боку держави. Мораторій на перевірки контролюючих органів став гучною ініціативою, але бажаного ефекту для бізнесу так і не дав, адже не поширюється на податкові органи.
Критичною стала ситуація в малому підприємництві: не встиг малий бізнес розібратися із внесками до Пенсійного фонду для спрощенців, як істотно погіршились умови адміністрування ПДВ. Потім підприємці отримали рахунки за комунальні послуги з абсурдним, на їх переконання, підвищенням тарифів. На довершення їх чекав сюрприз із новими орендними ставками на комунальне майно та на землю.
Промисловці та підприємці закликають всі політичні й громадські формування, владні структури до консолідації зусиль з реалізації дієвих заходів щодо підтримки економічного розвитку, що напрацьовані антикризовою радою об’єднань промисловців, підприємців і роботодавців.