У Верховній Раді України вже вкотре можна буде побачити нехтування обов’язків, які має виконати Кабінет Міністрів і його правляча більшість, щодо підвищення в Україні мінімальних соціальних стандартів. Звичайно, що без цього жодне інше питання парламент не розглядатиме. Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Лавринович позавчора в ефірі радіо «Мелодія», коментуючи ймовірний перебіг подій і перспективи роботи парламенту.
О. Лавринович наголосив на важливості та першочерговості розгляду питання щодо вимог Партії регіонів до уряду та проурядової більшості діяти відповідно до чинного національного законодавства та підвищити в країні рівень мінімальних зарплат та пенсій.
На переконання Першого заступника глави парламенту, «то речі, далекі від законотворення та здорового глузду, коли фракція пропонує скликати позачергове пленарне засідання, коли ще не було жодного пленарного засідання, коли планується розглянути 41 законопроект, розуміючи, що пропонуються ті проекти законів, яких не існує навіть у природі, або ті, які були надіслані до Верховної Ради і відкликані Кабінетом Міністрів. Вочевидь, що потреби у такому екстремальному засіданні немає».
До того ж він зауважив, що ініціатори цього позачергового засідання «могли ставити ці питання будь-коли і вирішувати їх, якби справді було бажання, а не бажання зробити такий фестиваль. Ці фестивалі коштуватимуть рівно стільки, скільки потрібно витратити на підвищення мінімальних зарплат і пенсій, вирішивши те питання, на чому наполягає фракція Партії регіонів».
Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради України.