Саме так можна сказати про міліціонерів обласного центру. Відтепер вони працюватимуть в новому адміністративному приміщенні УМВС. Відкриття його стало подією не лише для міста, а й для всієї правоохоронної системи. Недаремно серед тих, хто перерізав стрічку, був і міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, а присутніми при цій події стали всі начальники обласних управлінь міліції.
Проект нового приміщення був розроблений ще дванадцять років тому. Але роботи вдалось розпочати через два роки по тому. Протягом одинадцяти років вони тривали досить повільно, адже фінансувати будівництво доводилося в основному за кошти управління, а в його бюджеті такі масштабні видатки просто не передбачені.
Завершити об’єкт нарешті вдалося завдяки чималим старанням нинішнього начальника управління генерал-майора міліції Володимира Гаврилюка. Хоча кошторис будівлі оцінювався у 75 мільйонів гривень, звести його вдалось завдяки 27 мільйонам, які були виділені державою та закумульовані відділом капітального будівництва управління. Нове приміщення має найсучасніші енергозберігаючі системи, власну котельню, обладнане комп’ютерною мережею, новітніми зразками зв’язку. У новому приміщення в комфортних умовах працюватимуть майже сімсот співробітників.
Загалом область стала лідером серед органів МВС щодо кількості зданих в експлуатацію адміністративних і житлових будівель. За роки незалежності в краї з’явилося дев’ять адміністративних корпусів загальною площею понад 32 тисячі квадратних метрів, а також понад 152 тисячі квадратних метрів житла. Завдяки цьому 652 міліцейські родини стали новоселами.
Символічний ключ від нового управління УМВСУ тепер в надійних руках хмельницьких міліціонерів.
Фото автора.