На третій «Вінниціанський фестиваль» комедійного та пародійного кіно, що триває у Вінниці, подали роботи 250 учасників з України, Росії, Білорусі, Молдови, Ізраїлю, Чехії, Іспанії та США. Переможців визначить міжнародне журі у складі сорока митців. Роботи вони оцінюватимуть через Інтернет.
— Формат робіт у нас дещо незвичний, — каже один з організаторів фестивалю Євген Майданик, директор Вінницького палацу мистецтв «Зоря». — Розсмішити глядачів автори мають протягом трьох хвилин, такий часовий формат фестивальних кінороликів.
Мистецький захід приурочено до 654-ї річниці з дня народження міста над Південним Бугом. 13 вересня у День міста переможцям, а їх визначатимуть у чотирьох номінаціях, вручать нагороди — статуетки летючих... слонів та грошові премії. 34 фільми-фіналісти протягом двох тижнів показуватимуть в одному з кінотеатрів міста та на місцевому телебаченні. Одна лише прикрість: не всі учасники, особливо з далекого зарубіжжя, мають можливість дістатися до Вінниці і отримати нагороди.