В Одесі тривають урочистості з нагоди 215-ї річниці з дня заснування Південної Пальміри. В гості прибули численні делегації міст-побратимів і міст-партнерів, міжнародних організацій, дипломатичних місій, а також почесні гості з центральних органів влади України.
До дня міста зазвичай дарують подарунки. Цього разу за чималі кошти реставровано оперний театр, міський сад, Катерининську площу. Реконструюється ціла низка вуличних магістралей.
Програма свята вельми розмаїта й насичена: виставка квітів, міжнародний конкурс карикатури, караоке на Дерибасівській, гала-концерт зірок естради на Потьомкінських сходах. Святкування триватиме до кінця поточного тижня.
Делегація Парламентської Асамблеї Ради Європи на чолі з Алланом Нілом вручила одеському міському голові Едуардові Гурвіцу Дошку пошани Ради Європи. Едуард Гурвіц (на знімку) у відповідь сказав: Одеса вже давно європейське місто. Він подякував європейському співтовариству за високу оцінку Одеси в розвитку демократії, вирішенні соціальних та екологічних проблем.
Фото Андрія НОВАКА (Укрінформ).