Група ініціативних людей з числа севастопольських уболівальників, що називає себе рухом «Поверніть футбол Севастополю», розіслала через Інтернет відкрите звернення до голови міськради Валерія Саратова.

Факт появи в інформаційному просторі листа уболівальники-активісти аргументують тим, що «інших методів впливу на ситуацію, що склалася, у нас немає. У нас немає телеканалів і газет, радіостанцій і друкарень. Навіть ті, котрі належать державі, представниками влади використовуються винятково у своїх інтересах, хоч і утримуються на гроші платників податків — нас з Вами». Можновладців громадські активісти звинувачують у тому, що з міста «виживається севастопольський футбол».

Першопричиною спортивно-політичного конфлікту стало те, що ПФК «Севастополь» уже півроку як змушений проводити зустрічі у Бахчисараї: у Севастополі немає футбольного поля, що відповідає вимогам ПФЛ України.

«Спостерігаючи за тим, як Федерація футболу Севастополя і професійний футбольний клуб роблять одну за другою спроби змінити ситуацію, що склалася, ми дедалі більше переконувалися в тому, що міська влада не стільки не може, скільки не бажає йти назустріч представникам найпопулярнішого виду спорту. І навіть чулися заяви керівників Севастополя найвищого рівня, що порятунок севастопольського футболу — справа рук самого севастопольського футболу, а професійний клуб «Севастополь» — приватне підприємство».

Прихильники розвитку найнароднішої з усіх спортивних ігор попереджають представницьку владу: «Якщо вже тримати відповідь перед представниками футбольної громадськості влада не бажає, то доведеться їм відповідати за свої дії перед нами — своїми виборцями, простими севастопольськими уболівальниками».

В адресованому прямо до депутатів міської ради зверненні немає конкретних пропозицій зі зміни ситуації: «Добродії депутати! Який з варіантів повернення футболу місту Ви виберете — вирішувати Вам, на те Ви і депутати».

Проте прихильники повернення севастопольського футболу «у пенати» налаштовані рішуче: «... у разі відсутності цього питання на порядку денному найближчої сесії, ми будемо змушені вдатися до інших способів привернення уваги широкої громадськості до цієї проблеми».

Левову частку провини за стан, що створився, автори звернення покладають на севастопольських представників Партії регіонів — «Оскільки більшість у раді належить саме цій політичній силі (за яку ми здебільшого і голосували». Тому й акції протесту планують проводити біля міського офіса цієї політсили. І попереджають: «У випадку продовження політики відмовчування і відмовок з боку депутатського корпусу ми змушені будемо перенести наші акції протесту в Київ, де розташований центральний офіс Партії регіонів, із проханням змусити севастопольських «регіоналів» прислухатися до думки своїх виборців».

Про серйозність намірів і підготовки до акцій свідчить перелік заходів, що їх анонсувала ініціативна група. Протестувальники готові встановити намети. І не тільки перед міськрадою, а й біля входу до міського офіса ПР.

У день проведення сесії міськради (другий вівторок вересня) заплановано провести ще один пікет біля будинку, де засідають депутати. Якщо і цей натиск севастопольських уболівальників не зможе змінити позицію депутатів, то 11 вересня намети з’являться в Києві — біля центрального офіса Партії регіонів.

 

Севастополь.