Так називається регіональна програма, що стартувала у Вінниці. Про її початок оголосив голова обласної державної адміністрації Олександр Домбровський.
— Ми розпочинаємо інтенсивний відбір здібних випускників вузів, щоб запропонувати їм навчання за сучасними міжнародними стандартами з метою подальшої роботи в управлінських структурах усіх рівнів влади, — зазначив у розмові з кореспондентом «Голосу України» Олександр Домбровський. — Маємо намір забезпечити постійний притік молодих професіоналів до органів влади. Це резерв, без залучення якого немислиме майбутнє будь-якої держави.
Першим етапом підготовки програми, яку готували декілька років, стало відкриття управлінського факультету на базі державного навчального закладу — Вінницького торговельно-економічного інституту. Там за кошти обласного бюджету готують управлінців для роботи в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування. Випускники саме цього факультету перші поповнять лави державних чиновників. Крім того, в органах обласної та міської влади запроваджено стажування студентів вінницьких вузів, які в майбутньому виявлять бажання піти на державну службу. А при Вінницькій міськраді працює служба молодих омбудсменів.
Реалізувати програму планують протягом п’яти років. За цей час, за прогнозами, кадровий склад органів влади оновиться на 30—40 відсотків молодими підготовленими кадрами.
 
Вінниця.