У Кіровограді наприкінці серпня троє «невідомих» молодиків учинили напад на заступника міського голови, голову фракції Партії регіонів у міській раді Віктора Кухаренка. Це сталося вранці, за п’ять хвилин до восьмої у під’їзді будинку постраждалого.
Один із нападників ударив Віктора Кухаренка ззаду важким предметом по голові, а ще один почав завдавати ударів руками й ногами по тулубу. Третій заблокував водія, який прибіг на крики потерпілого. Зважаючи на те, що своїх облич молодики не ховали, не зрозуміла кінцева мета їх нападу — замах на життя чи залякування. Однак розріз, що утворився на тілі потерпілого внаслідок удару, був недалеко від сонної артерії.
Із травмою головного мозку та іншими ушкодженнями Віктора Кухаренка госпіталізовано. Постраждалий звернувся із заявою в міліцію. Ведеться слідство.
До відома. Віктор Кухаренко був одним із головних фігурантів конфлікту, який виник нещодавно у міській організації Партії регіонів — разом із групою депутатів міської ради на партійній конференції ПР він залишив лави партії. Згадані депутати на сесії міської ради ініціювали звільнення з посади іншого заступника міського голови (з гуманітарних питань) Вадима Волканова. Після цього міська організація Партії регіонів вирішила вивести зі складу депутатського корпусу міської ради сімох із десяти депутатів —членів фракції Партії регіонів, у тому числі й Віктора Кухаренка. Поки що це рішення чинності не набрало, і всі згадані депутати залишаються в складі міськради.
З приводу нападу є кілька версій та заяв. Голова міської організації Партії регіонів Юрій Титов заявив, що і він особисто, і міська організація обурені випадком нападу, адже «перетворилося на порожній звук, на розмінну монету те, що вважалося споконвічними цінностями, — людське життя, гідність, життя наших близьких. ...троє невідомих, не ховаючи своїх облич, нагло і цинічно побили людину, що за своїм соціальним статусом здатна себе захистити. А що говорити про людей, які не мають такої можливості?! Сьогодні стає страшно ходити вулицями! «Полювання на людей» у Голованівському районі, напад на заступника міського голови Кіровограда... Що далі? Хто наступний?». І пообіцяв: незважаючи на те, що потерпілий недавно залишив лави Партії регіонів, депутати всіх рівнів цієї політичної сили візьмуть на особистий контроль розслідування у справі нападу на Віктора Кухаренка і проводитимуть власне розслідування.
Шокувала звістка про зухвалий та цинічний напад і міського голову Володимира Пузакова. «Хочу підкреслити, що всі обставини цього злочину можуть свідчити про його замовний характер. Злочинці чекали саме Віктора Кухаренка і, очевидно, мали достовірну інформацію щодо його посади та про належність до депутатського корпусу Кіровоградської міської ради», — зазначив Володимир Пузаков.
У Кіровограді багато хто вважає Віктора Кухаренка одним із найдосвідченіших керівників міського житлово-комунального господарства, професіоналом і принциповою людиною з власною політичною позицією. Цілком можливо, що така принциповість і стала причиною нападу.
Разом з тим мешканці міста й області дедалі більше починають розуміти критичність і небезпечність ситуації і вимагають дати зрозуміти бандитам та іншим злочинним елементам, що в місті є влада, міліція, прокуратура і СБУ.
 
Післямова. Останнім часом у Кіровограді стає «модним», коли компанії з кількох молодиків (тут їх називають гоп-стопники) нападають на перехожих, забирають цінні речі або ж просто відпрацьовують удари і методику нападів. Міліція реагує на такі події, однак зазвичай постраждалим пропонують написати заяву про відмову від претензій. То відібраного не досить для солідної справи, то обличчя нападників слабо запам’яталися. Тим часом ходити вечірнім чи нічним містом навіть утрьох-чотирьох стало небезпечно. Шкода тільки, що для того, аби це зрозуміти, міській владі, державним органам і політичним силам потрібно було дочекатися замаху на життя заступника міського голови.