Колективний перегляд фільму дав можливість в’язням-довічникам зібратися разом.

«Спас під березами», 12-серійний фільм про життя однієї церкви, її парафіян і дорогу людини до храму покажуть протягом двох місяців у всіх установах Держдепартаменту з виконання покарань у Вінницькій області.
Ідея колективного перегляду фільму у в’язницях належить керівнику громадської приймальні Міжнародного комітету захисту прав людини юристу Сергію Танаскову. «Надання юридичної допомоги — це наш обов’язок, це дуже важлива справа, — каже пан Сергій, — але заглянути в душу засудженого, як на мене, ще важливіше. Не для нас, а насамперед для тих, хто відбуває покарання. Кіно завжди об’єднувало людей навколо ідеї, яку несе фільм. Тому непросто було вибрати відповідну картину».
Допомогли служителі церкви, які працюють із засудженими. Фільм «Спас під березами» рекомендував священик Артемій. За його словами, з побаченого на екрані глядачі дізнаються, як молитва, покаяння впливають на людину, повертають її до життя. «Можливо, після цього у душах когось із засуджених щось зміниться на краще», — зазначає отець Артемій.
Першим показали фільм засудженим довічно у Вінницькій в’язниці №1. Колективний перегляд став для них однією з небагатьох можливостей зібратися разом, адже у камерах сидять по двоє. Там є телевізори, однак такі фільми у програмах не значаться.
— Засуджені схвально відгукнулися про організацію показу фільмів, — каже Сергій Танасков. — Їх демонстрація стала можливою завдяки підтримці нашої ідеї керівництвом Вінницького управління Держдепартаменту з виконання покарань. Спільно з його представниками розробили графік показу сеансів. Наступний з них плануємо у виправній колонії Ладижина, що у Тростянецькому районі.
— Ми готові підтримувати всі ті заходи громадських організацій, які допомагають у перевихованні засуджених, — каже один із заступників начальника управління Державного департаменту з виконання покарань.
 
Вінницька область.