Ажіотаж на ринку цукру намагаються гасити за допомогою контролюючих структур. Севастопольські податківці, виконуючи розпорядження Кабміну «Про стабілізацію цінової ситуації на ринку цукру», проводять регулярні перевірки на складах і в магазинах міста. 

 За повідомленням прес-центру ДПА, мета контрольних заходів — «не допустити використання суб’єктами господарювання різноманітних схем ухиляння від сплати податків, що в кінцевому результаті впливає на ціноутворення на ринку цукру».

У ході однієї з таких перевірок призупинили діяльність нелегального реалізатора солодкого продукту. Зі складу, обладнаного на території промислової бази, підприємець відвантажував його оптом — 50-кілограмовими мішками по шість гривень за кілограм. Необхідних для такої реалізації цукру документів бізнесмен співробітникам податкової пред’явити не зміг: у нього не було ні свідоцтва про держреєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності, ні накладних, ні сертифікатів якості та відповідності на продукцію. Документального «благословення» органів СЕС і МНС на таку специфічну діяльність, як торгівля продуктами харчування, теж не було.

Підприємцеві довелося розпрощатися з чотирнадцятьма тоннами цукру загальною вартістю 84 тисячі гривень і, крім того, заплатити штраф.

 

Севастополь.