Близько тисячі проб їжі та питної води, взятих із харчоблоків літніх дитячих таборів відпочинку, дослідили співробітники санітарно-епідеміологічної служби Хмельниччини. Знайдені відхилення, а вони були у двох відсотках випадків, допомогли попередити спалахи інфекційних захворювань та групових харчових отруєнь. Крім того, бактеріологічні обстеження пройшли близько чотирьохсот працівників харчоблоків. Через наявність патогенної мікрофлори 13 з них довелось відсторонити від роботи.
Загалом епідеміологи оштрафували 66 керівників та інших посадових осіб, які допускали у своїх оздоровчих закладах порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів, не виконували норми харчування та правила дотримання особистої гігієни дітей. Не обійшлось і без подання до правоохоронних органів.
 
Хмельницький.