Будівництво спортивних об’єктів — одне з найважливіших завдань для підтримки здорового способу життя та порятунку української нації від алкоголізму. На цьому наголосив заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко на відкритті спортивного майданчика, збудованого за сприяння Фонду «Справедлива країна», в українській школі-гімназії міста Сімферополя, повідомила прес-служба заступника глави парламенту.
Розмовляючи з учнями та вчителями школи після відкритого уроку,
М. Томенко розповів, що його Фонд «Справедлива країна» одним із пріоритетних у своїй діяльності вважає проект «Здоровим і спортивним бути модно». Основною ідеєю його є спроба повернути в українське суспільство моду на здоровий спосіб життя. За словами ініціатора проекту М. Томенка, серед іншого проект також передбачає і законодавче ухвалення. Йдеться про законодавчі передумови пропагування фізичної культури і спорту та боротьби за здоровий спосіб життя. Зокрема, заступник Голови Верховної Ради висловив сподівання, що найближчим часом парламент ухвалить у другому читанні його законопроект щодо обмеження споживання і продажу слабоалкогольних напоїв та пива, передовсім у громадських місцях (реєст.
№ 1171).
На жаль, зауважив Микола Томенко, останнім часом під егідою підготовки до Євро-2012 знищується спортивна інфраструктура, що була збудована для традиційних видів спорту в Україні. Він розповів, що до нього звернулися керівники державних підприємств ДП «Атлет», ДПЛТК «Крижинка» та МДП «Тенісні корти», які є базами з олімпійської підготовки спортсменів. Вони стурбовані ситуацією, що склалася навколо їхніх підприємств. Річ у тому, що під егідою будівництва так званих зон гостинності довкола НСК «Олімпійський» Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту згідно з наказом від 28.08.2009 р. передбачає можливість ліквідації цих спортивних споруд, на яких сьогодні тренуються представники тенісу, художньої гімнастики, волейболу та інших видів спорту. За словами М. Томенка, обговорюється також можливість, що під час будівництва НСК будуть демонтовані легкоатлетичні доріжки головного стадіону країни, де завжди проводилися змагання з легкої атлетики.

Заступник Голови Верховної Ради висловив переконання, що «не можна, прикриваючись підготовкою до Євро, лобіювати власні комерційні інтереси, руйнуючи спортивні об’єкти, на місці яких будувати ресторани та готелі». Також М. Томенко наголосив, що за звичною «не корупційною» традицією в одному з пунктів згаданого наказу міністерства зафіксовано, що всі роботи закріплені за одним виконавцем.