Футбол. Тренер збірної Білорусі Бернд Штанге розраховує на перемогу у матчі відбору до ЧС-2010 з Хорватією, котрий відбудеться найближчої суботи.
— Наша мета — взяти реванш у Загребі. У нашій команді не буде змін. Під час підготовки ми зробимо висновки, тому що після поразки від хорватів у нас не було часу. Постараємося створити в команді відповідну атмосферу. Позитивним результатом у Хорватії для нас буде тільки перемога. Лише тоді в нас з’явиться маленький шанс зайняти друге місце...
Гер Штанге не зовсім задоволений грою Олександра Глєба в національній команді.
— Стосовно Глєба, то в цьому відбірному циклі він не допоміг нам настільки, як ми від нього чекали. Перед найважливішими матчами він був у поганій фізичній формі. Він не грав з Англією. Я б хотів, щоб цей здібний футболіст став справжнім лідером. Це дуже важливий гравець. Коли він стабільно заграє в «Штутгарті», це буде новий Олександр Глєб. У домашньому матчі з хорватами нам не вистачило агресивної гри в атаці, котра могла б здивувати суперника. В ігровому плані ми не можемо здобути перемоги над Хорватією й Україною. Але якщо гравці виявлять мужність на полі, то можна буде досягти результату. Якщо ми бажаємо проходити далі, треба грати інакше. Але одними лише розмовами важко прищепити гравцям волю до перемоги.
* * *
Нагадаємо, що того само дня збірна України в Києві, на стадіоні імені Валерія Лобановського, прийматиме збірну Андорри (початок о 17.00). Учора в Кончі-Заспі, де почала підготовку наша команда, для журналістів влаштували традиційне спілкування з футболістами і Олексієм Михайличенком. Розповідь про ці події читайте в нашій газеті пізніше.