Столичні високопосадовці відреагували на світову фінансову кризу: київський міський голова Леонід Черновецький продав свій знаменитий «Майбах», а його перший заступник Ірена Кільчицька — «Хаммер». Інші чиновники КМДА теж пересіли на «простіші» автомобілі: вони нині обирають «Мерседеси», «Бентлі» чи «БМВ».
Київський міський голова — мало не геній підприємництва: йому начебто вдалося продати «Майбах» за вищу ціну, ніж та, за яку він його купив. «Це авто, здається, було в статутному фонді банку «Правекс», — каже депутат Київради Олександр Пабат, який керує організацією «Стрітрейсінг», а тому знає все про автомобільні пристрасті колег.
За словами радника градоначальника Марти Гримської, вона давно не бачила його на «Майбаху», бо нині він їздить на «Роллс-ройсі». У її шефа є ще також броньований «кубик» (джип «Мерседес»). Пан Черновецький полюбляє свій «Роллс-ройс», однак він не вередує, — каже радниця, — може проїхатися і на іншому авто».
Перший заступник Черновецького Ірена Кільчицька після продажу «Хаммера» пересіла на «Меrсеdеs-Веnz GL» —позашляховик, вартістю щонайменше 100 тисяч євро. Однак цим авто вона користується не часто. На роботу приїжджає переважно на «Порше» або на «Бентлі» (модель Contіnental GT).
Секретар Київради Олесь Довгий нещодавно придбав такий само автомобіль «Бентлі» вартістю щонайменше 250 тисяч євро. Ще один перший заступник київського міського голови Денис Басс не змінив своїх «автомобільних смаків». Як відзначає газета «Сегодня», він і досі їздить на «БМВ» Z8 і «Мерседесах» — S-класу AMG і GL AMG вартістю до 170 тисяч євро кожен.
Утім, розкішшю бавиться не лише столична влада, а й опозиція. Приміром, депутат Київради від Блоку Кличка Дмитро Андрієвський їздить на «Бентлі», а сам Віталій Кличко — на величезному «Рендж-Ровері»: мовляв, з його зростом важко поміститися у маленькій машині. Депутат від Блоку Литвина Олена Антонова їздить на «Мерседесі» S-класу, якому, до речі, надають перевагу всі народні обранці Київради. Однак серед депутатів є й оригінали. Так, лідер ГАКу Олександр Пабат приїжджає на роботу на «Сітроені» З6. Утім, у його колекції є також «Ленд Ровер Defender», «Морган», «Мазератті» 1985 року та гоночний «Порше 911 Турбо». Одне слово, автопарк депутата «тягне» не менш ніж на мільйон доларів.