Перебуваючи з робочою поїздкою на Донеччині, Голова Верховної Ради Володимир Литвин взяв участь в урочистому зібранні, присвяченому 140-річчю обласного центру. У своєму виступі глава парламенту привітав донеччан з Днем міста і з Днем шахтаря.
«У цей день я хочу висловити особливі слова вдячності багатьом поколінням людей, які створювали прекрасне місто, які захищали його, відбудовували і знову будували, розвивали і робили все для того, щоб у нас були підстави пишатися Донецьком, — сказав В. Литвин. — На мій погляд, Донбас для України — це рівнозначно тому, що Сполучені Штати для світу за обсягами впливу, авторитету та силі».
За словами Голови Верховної Ради, головною характеристикою міста є «ґрунтовність та робота на результат». Він також висловив упевненість, що «багато в чому Україна приростатиме Донбасом» за рахунок колосальних можливостей регіону — перш за все, за рахунок людей, їхнього інтелекту, досвіду, знань, толерантності. «Це те, що вкрай необхідне всім нам», — зазначив Володимир Литвин.
Він вручив відзнаки Верховної Ради донецьким освітянам, представникам різних галузей народного господарства та науково-технічної інтелігенції. А міський голова Донецька Олександр Лук’янченко, у свою чергу, подарував главі парламенту символічний ключ від міста.
У рамках свого візиту Володимир Литвин також побував на відкритті стадіону «Донбас-арена» в Донецьку, відзначивши європейський рівень новобудови. Спілкуючись із журналістами, Голова Верховної Ради сказав: «Це доказ того, що там, де працюють, є результат».
За його словами, відкриття «Донбас-арени» є свідченням того, що «великий вітчизняний капітал може демонструвати та демонструє свою відповідальність». При цьому В. Литвин зауважив, що держава жодним чином не сприяла будівництву стадіону. «Він побудований на найвищому європейському рівні не завдяки, а всупереч», — сказав керівник парламенту.
Прес-секретар Голови Верховної Ради.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.