У рамках робочої поїздки до Чернівецької області Президент України Віктор Ющенко взяв участь в урочистостях з нагоди посвяти першокурсників у студенти в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича.
Глава держави привітав з початком нового навчального року і Днем знань студентів Чернівецького університету та в їхній особі — всю студентську молодь.
У вітальному слові Віктор Ющенко наголосив, що сьогодні тримільйонну сім’ю українського студентства поповнила нова когорта — майже 530 тисяч першокурсників. Це найбільший набір до навчальних закладів за всі роки незалежності країни. При цьому він зазначив, що сьогоднішні першокурсники є першим поколінням, яке народилося вже у вільній і незалежній українській державі. «Переконаний, серед вас є багато тих, хто прославить Україну. Я пишаюся вами і пишаюся вашим поколінням», — сказав Президент.
Як ідеться в повідомленні головної служби інформаційної політики секретаріату Президента, Віктор Ющенко висловив упевненість, що студенти з вдячністю згадуватимуть момент, коли переступили поріг своєї альма-матер, і вийдуть зі стін університету не просто високоосвіченими, а й з твердою громадянською позицією.
«Хай початок нового навчального року дає вам можливість реалізації великих надій, щоб ви були щасливими і в майбутньому гордилися вашими знаннями», — сказав глава держави.
У своєму виступі Віктор Ющенко наголосив, що в останні три-чотири роки Україна досягла найбільшого прогресу в реформуванні освіти і вищої школи зокрема. Він назвав запровадження незалежного оцінювання знань випускників шкіл глибинною реформою, завдяки якій в українські вузи вступають «без корупції, а за реальним рівнем знань». Говорячи про освітню реформу, Президент також відзначив важливість інтеграції України до Болонського процесу. «В українських вузах створюється найцінніший продукт — інтелект нації», — підкреслив Президент, говорячи про важливість продовження модернізації освіти.