Фінансова криза, на жаль, позначилася і на такій, здавалося б, далекій від глобальних процесів справі, як підготовка закладів освіти до нового навчального року. Якщо раніше до загальної ремонтної «скарбнички» посильні внески робили і батьки учнів, і підприємці-благодійники, то цього року на пропозиції педагогів «взяти участь» виправдуються однаково: «Раді б, та криза, знаєте...». Виправдання, що стало стандартним, не може бути вагомим аргументом для місцевої влади.
Тому давно назрілу проблему капітального ремонту шкільного актового залу в Орлинівській сільській ЗШ №47 Севастопольської міської ради депутати Балаклавської райради з подання керівників навчального закладу і співробітників райдержадміністрації обговорили, що називається, до найменших дрібниць. Але тривоги директора Надії Козлової зрозумілі: не одним ремонтом зали вичерпується список того, що треба встигнути до початку календарної осені. І хоча поки що фінансування з бюджету йде строго за графіком, усе-таки часу на все про все залишилося менше двох тижнів...
Підсумок розмови в кабінеті директора після детального ознайомлення заступника голови райдержадміністрації Олексія Корчмита і начальника відділу освіти Світлани Куликової з ходом підготовки колективу і приміщення до Дня знань дозволив Надії Василівні посміхнутися (на знімку). Співрозмовники дійшли спільного висновку: попри всілякі обставини, школа до початку навчального процесу має бути готова «на всі сто». «Напередодні!», — уточнив на прощання заступник голови райдержадміністрації. З відповіддю Надія Василівна не затрималася: «Щодо пожежної безпеки — хоч сьогодні!» і показала на батарею щойно придбаних нових вогнегасників.
Севастополь — Орлине.
Фото автора.