Позавчора в Києві відкрився п`ятизірковий готель «ІнтерКонтинентальКиїв» по вулиці Великій Житомирській, котрий планують використовувати під час футбольного Євро-2012. Заповнюваність готелю передбачено на рівні 65-70% на рік. Очікують, що переважно готелем користуватимуться бізнесмени.
Вартість стандартного номера становить близько 400 євро за ніч, президентського — 14,5 тисячі, королівського — 7,5 тисяч євро. Всього в готелі 272 номери, включаючи п’ять посольських апартаментів. Площа королівського номера — майже 200 квадратних метрів, площа президентських апартаментів — до 300 квадратних метрів. Тут передбачено кімнату для охорони, кухню, хол, вітальню, кабінет, гардероб, спальню, санвузол, ванну, а також індивідуальний ліфт.
* * *
Незабаром розпочнеться реконструкція автодороги М-03 Київ—Харків, яка з’єднає міста, котрі прийматимуть Євро-2012. Усі необхідні документи вже розроблено, найближчим часом буде оголошено тендер на будівництво, а у наступні три місяці визначено субпідрядників реконструкції. Як повідомила Київська міська адміністрація, дорогу збудують до літа наступного року.
Нагадаємо, що реконструкція здійснюватиметься за рахунок позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Відповідно до угоди між Україною та МБРР, на автошляху Київ—Харків—Довжанський буде забезпечено європейський рівень дорожнього покриття та підвищену безпеку руху. Обсяг позики становить 400 мільйонів доларів.