У Вінницькій виправній колонії № 1 знову били засуджених. Як повідомляє Дмитро Гройсман, координатор Вінницької правозахисної групи, до брутального поводження з ними доклав руки і в. о. начальника ВК Сергій Козачишин. Начебто в його кабінеті знущались над В’ячеславом Тушинським, який згодом на відеокамеру розповів про це. Постраждали й інші в’язні.
Сергій Козачишин спростовує свою участь у мордобоях. Він стверджує, що до непокірних, які скаржились на нелюдські умови тримання і негідне медобслуговування, законні методи застосовувались інспекторами під час конвоювання.
На сьогодні начальником ВК-1 призначено Леоніда Журу. Це вже другий керівник колонії після звільнення Дмитра Балтака, про якого писав «Голос України» 15 липня і 1 серпня ц. р. В установі працювала комісія Генпрокуратури, яка, до речі, «відмовчалася на публікацію «Голосу України» про події в колонії в червні, коли «законні спецзасоби застосовувались бійцями спецпідрозділу».
За нашими даними, учора вночі згорів автомобіль «Пежо» пана Козачишина. Імовірна причина — підпал. Колишній начальник припускає, що загоряння пов’язано з його професійною діяльністю.
Голова Держдепартаменту України з питань виконання покарань Олександр Галінський учора провів прес-конференцію, присвячену подіям у вінницькій установі.