«Вулиця Симона Петлюри» — такі написи, зроблені фарбою, з’явились одного ранку у Вінниці на будинках, де на табличках значилося інше прізвище — Козицького. Тепер вулиця має дві назви: офіційно узаконену і самовільно присвоєну.
Вінничани по-різному ставляться до такого нічного «перейменування». Значній частині городян прізвища на будинках ні про що не говорять, бо вони не знають, про кого йдеться. Заступник вінницького міського голови Микола Гунько повідомив, що на засіданні міськвиконкому обговорювалося питання про перейменування низки вулиць, у тому числі вулиці Козицького, на вулицю Симона Петлюри. Разом з тим співрозмовник засудив такі партизанські дії. Бо таким чином ще й пошкоджено стіни будинків. Тепер доведеться витрачати кошти на їх ремонт.
Довідка. 1919 року у Вінниці перебував уряд УНР, очолюваний Петлюрою. І в наступному, 1920-му, році він приїздив до Вінниці. Микола Козицький очолював у Вінниці губернський революційний комітет. Своїм наказом зобов’язав зняти з будинків національну символіку, збільшив податок для селян тощо.