Працівникам вугільної промисловості  України
Щиро вітаю гірників, ветеранів галузі, всіх працівників вугільної промисловості з професійним святом — Днем шахтаря.
У всі часи ваша нелегка, але така відповідальна й почесна праця користується заслуженим суспільним визнанням. Її результати завжди є точним показником рівня економічного розвитку країни, виступають вагомим чинником національної безпеки держави.
Вугільна промисловість України, як одна з найважливіших складових вітчизняної економіки, значною мірою визначає ефективність та злагодженість роботи паливно-енергетичного і металургійного комплексів, хімічних підприємств, успішне функціонування комунальної сфери. Її розвиток нерозривно пов’язаний з безперервним творчим пошуком, впровадженням сучасних технологій та новацій, постійним технічним переоснащенням, освоєнням нових родовищ, що позитивно позначається на практичній реалізації економічної стратегії держави.
Сьогодні галузь переживає свої аж ніяк не найкращі часи, але могутній потенціал сфери є надійною запорукою її незабарного й справжнього відродження. Цьому мають сприяти як законодавче врегулювання, так і системний, концептуальний підхід до вирішення актуальних завдань вугільної промисловості, що дало б змогу забезпечити її сталий розвиток, гарантувати гірникам гідну заробітну плату та надійні умови праці, піднести престиж професії, нагально приступити до повномасштабного розв’язання соціально-побутових та екологічних проблем шахтарських регіонів. Поза сумнівом, шахтарська солідарність, висока громадянська свідомість, взаєморозуміння й відповідальність вкотре стануть рушійним началом цих оздоровчих процесів, що неодмінно відкриють широку дорогу інвестиціям, піднесуть конкурентоспроможність вугільної продукції, розкрилять творчу ініціативу.
У день вашого професійного свята складаю щиру вдячність колективам, ветеранам і новаторам виробництва, всім, хто, збагачуючи та примножуючи славні шахтарські традиції, робить неоціненний внесок у розвиток паливно-енергетичного комплексу держави, зміцнює національну економіку.
Бажаю вам і вашим родинам міцного миру, добра, благополуччя, справдження всіх мрій і сподівань.