Напередодні Дня шахтаря Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко здійснила дводенний візит на Луганщину. Першим містом, яке вона відвідала, став Свердловськ. Тут Юлія Тимошенко взяла участь у відкритті погруддя Герою Соціалістичної Праці і Герою України Володимирові Григоровичу Мурзенку.
Рекорди з видобутку вугілля бригади Володимира Мурзенка 30-літньої давнини вона порівняла із сьогоднішнім обсягом палива, що видобувається деякими вугільними підприємствами. Бригада, очолювана Мурзенком, у серпні 1973 року за 31 робочий день добула 207 873 тонни вугілля, а в січні-лютому 1976 року за 31 робочий день видала на-гора з одного вибою 245,5 тис. тонн вугілля, встановивши ніким не перевершений рекорд.
Прем’єр-міністр запропонувала заснувати перехідний шахтарський Кубок імені Володимира Мурзенка і вручати його бригадам, які працюють найуспішніше. Володимир Мурзенко подякував присутнім за високу оцінку своєї праці й висловив сподівання, що молоді гірники підхоплять естафету трудових рекордів старшого покоління.
Луганськ.